Scroll Top

Jaaroverzicht 2020

Jaaroverzicht 2020

2020 is een raar jaar geweest. Op wereldwijd en nationaal vlak overheerste de Covid-19 pandemie en zaken als afstand houden, lockdown en mondkapjes zijn aan de orde van de dag. Mensen moeten veel meer thuis blijven en tegelijkertijd is de natuur aantrekkelijker dan ooit.

Voor mij persoonlijk is het ook een raar jaar geweest. De oplettende volger zal opgemerkt hebben dat ik in september geen foto’s gemaakt heb en op 28 oktober mijn laatste foto’s (van dit jaar!) gemaakt heb. Na een hernia-operatie op 8 november 2019 hoopten we dat 2020 het jaar van vooruitgang en beterschap zou zijn. Het tegendeel bleek waarheid te worden echter. Een nieuwe hernia en een stenose rijker, gepaard met veel lichamelijke klachten en beperkingen. En dat maakt fotograferen erg lastig.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus ben ik begonnen met het schrijven van blogs over fotografie, om toch met fotografie bezig te zijn.

Het voornemen voor 2021 is wel om, op wellicht aangepaste wijze, wel weer te gaan fotograferen.

Zoals elk jaar ook nu weer een jaaroverzicht. En omdat een jaaroverzicht uit twaalf foto’s hoort te bestaan, heb ik in sommige maanden een beetje gesmokkeld met een extra foto.

Voor nu wens ik iedereen alvast een goede jaarwisseling en een ontzettend fijn 2021 toe!

Januari

Een dagje Gent in januari. Grijs, mistig en koud, maar dat gaf de stad wel een aparte sfeer. 

Februari

De storm Ciara, met windsnelheden die behoorlijk opliepen. Het IJsselmeer liet zich van zijn woeste kant zien.

De eerste tekenen van het voorjaar in februari, de sneeuwklokjes.

Maart

Maart is de maand van de bloesem en daar zijn de insecten dol op.

April

In april staan de percelen tulpen in volle bloei. De tulpenroute in Flevoland was, ondanks de pandemie, weer een publiekstrekker. Met de drone zijn de kleuren mooi in beeld te brengen.

De lammetjes genieten van het verse gras op de dijk langs het IJsselmeer.

Mei

Zo eind april tot begin mei vliegen de oranjetipjes rond in het bos, op zoek naar Pinksterbloemen, maar je vindt ze ook op andere bloemen. Prachtige vlindertjes die helaas maar een paar weken per jaar leven.

Juni

Geen jaaroverzicht zonder agrarische foto’s natuurlijk. Hier is Niels de bieten aan het schoffelen op een mooie dag in juni.

Juli

Het icarusblauwtje is echt een van mijn favoriete vlinders. Je vindt ze in de zomer in stukken gras met veel onkruid. Dit mannetje poseerde graag voor me.

Een van mijn favoriete fotoplekjes, bij de Ketelbrug aan de kant van de Noordoostpolder. Deze prachtige zomeravond leende zich goed voor wat foto’s.

Augustus

Soms is vroeg opstaan niet erg, zoals op deze hete zomerdag in augustus. In de vroege ochtend was ik getuige van de zonsopkomst boven het Ketelmeer. Met long exposure krijgt de foto een sereen tintje. 

Oktober

Dit jaar heb ik veel gedaan met long exposure. Mijn laatste foto’s van dit jaar, genomen bij het IJsselmeer, waren dan ook met lange sluitertijden. Lekker rustig voor de fotograaf ook!

Meer series

Opmerkingen (1)

prachtig overzicht Denise, zo jammer hè dat je door die stomme hernia niet meer kan doen wat je wilt doen…. hoop echt dat het lukt om weer met de camera eropuit te trekken, wie weet ooit nog eens in de OVP, dat zou geweldig zijn! Tot dan iig veel beterschap, goede jaarwisseling en een dikke knuffel van mij!!! Miek

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.