Scroll Top

Jaaroverzicht 2021

Jaaroverzicht 2021

Het jaar 2021 is weer bijna voorbij en dus is het tijd om even terug te blikken. Corona hield het land flink in de greep en dat lijkt voorlopig nog wel zo te blijven. Ook persoonlijk was het een roerig jaar, waarin ik een stap terug heb moeten doen qua gezondheid. Ik heb nog nooit zo weinig foto’s gemaakt in een jaar sinds ik ben gaan fotograferen, als dit jaar.
Maar, het gaat niet om de kwantiteit maar om het plezier en de kwaliteit. Wat opvalt is dat alle foto’s van dit jaar in Flevoland gemaakt zijn, maar ik hoop dat ik in dit overzicht laat zien dat Flevoland hele mooie plekjes heeft. Wat ook opvalt is dat er heel veel dronefoto’s tussen zitten. Niet alleen is dronefotografie een andere tak van sport waar nog veel uitdaging in zit, het is voor mij ook makkelijker op dit moment.

Ik hoop dat jullie dit jaar genoten hebben van de fotoseries en blogs op mijn website en ik hoop dat jullie dat volgend jaar ook weer doen.

Ik wens iedereen een goed en gelukkig 2022 toen en hele fijne feestdagen!

De zonsopkomst bij de vuurtoren van Urk. Een prachtige plek om met de drone te vliegen.

Verbazingwekkend genoeg kregen we in februari nog even echt winters weer en kon er op de randmeren van Flevoland zelfs geschaatst worden. Het leverde een heerlijk winters plaatje op, met rechts uitzicht over het platteland van Kampen.

Weer een zonsopkomst, ditmaal bij Schokkerhaven. Een prachtige, wolkeloze lucht zorgde voor een sfeervol droneshot.

Vol in de lente in april. De tulpen waren iets later dit jaar, maar stonden op Koningsdag toch mooi in bloei en moesten beregend worden. Met de drone kun je mooi boven de haspel vliegen en met de zon erbij krijg je mooie regenbogen. De pot met goud niet gevonden helaas.

Een prachtige avond in mei leverde een mooie zonsondergang op boven het IJsselmeer, vlakbij de Ketelbrug. Met een iets langere sluitertijd is de beweging van de wolken mooi in beeld gebracht en heeft het water een serene uitstraling.

Het voormalig eiland Schokland, UNESCO Werelderfgoed, is een prachtige historische plek in Flevoland. Een veelgebruikte trouwlocatie maar ook een mooie plek om met de drone te fotograferen.

Ik fotografeer veel bij het water, dat is wel duidelijk inmiddels. Deze foto is gemaakt op een winderige maar zomerse dag in juli en wederom met een langere sluitertijd. Het Ketelmeer leent zich er goed voor.

Augustus, de oogsttijd is begonnen. De vrijwilligers van Stichting Polderpioniers Flevoland zijn hier aan het combinen met een Massey Ferguson 760 combine die oorspronkelijk bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders gewerkt heeft. De Stichting heeft de combine terug naar zijn oorspronkelijke werkgebied gehaald en opgeknapt.

Wederom oldtimers actief in het oogstwerk. Op de foto zien we een Ferguson FE 35 ‘Goudbuik’ voor een Vicon éénrijige bietenrooier. Deze rooier was een van de drie combinaties die te zien was op de Historische Bietenoogstdag in Luttelgeest.

Terug naar Urk in oktober, waar ik op een winderige dag vanaf het strandje aan het IJsselmeer wat foto’s heb gemaakt van de vuurtoren. De vuurtoren stond deels in de steigers, maar vanaf deze kant is daar weinig van te zien. Ook deze foto is met een langere sluitertijd genomen.

Volop herfst in november. Na de operatie in oktober ben ik eind november even op pad geweest met de drone om de laatste herfstkleuren vast te leggen in de bossen in Flevoland. Met de drone geeft het een mooi overzicht.

Ik eindig het jaar ook op Urk, waar ik op een mooie winterse ochtend vanaf het IJsselmeer een blik van bovenaf op het oude dorp wierp. Helaas staat de vuurtoren nog in de steigers, maar dat is een goede reden om volgend jaar nog eens te gaan.

Meer series

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.